Παπαδοπουλος Super Markets
Απεργιακός πυρετός στο Δημόσιο σήμερα... Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 12 Μάρτιος 2014 00:12

2065830762.jpgΣε απεργιακό πυρετό θα βρίσκεται σήμερα η χώρα και η Ήπειρος, καθώς είναι προγραμματισμένη 24ωρη Πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ, που αντιδρά στη

διαθεσιμότητα στο δημόσιο τομέα. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη, 12 Μαρτίου και ώρα 11:00 το πρωί (σημείο συνάντησης το Εργατικό Κέντρο) η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων, ενώ την ίδια ώρα, με σημείο εκκίνησης το Δημαρχείο, θα υπάρξει η πορεία του ΠΑΜΕ.

Ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων Χρήστος Γρίβας σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως "η διαθεσιμότητα σε μια σειρά απο κρίσιμους τομείς που οδηγούν σε διάλυση τα υπολοίματα του κοινωνικού κράτους".  Και συνέχισε: "Οι ήδη αποσαρθρωμένες δομές του δημοσίου θα βγουν βορά στα ιδιωιτκά συμφέροντα. Η επίκληση της παθογένειας στο Δημόσιο είναι προσχηματική". Απο την πλευρά της, η κ. Μαντζούτσου από την ΕΛΜΕ Ιωαννίνων υπογράμμισε πως "σήμερα κορυφώνεται η κακοποίηση της εκπαίδευσης. Είναι πρωτοφανής εγκατάλειψη του σχολείου για τους πιο φτωχούς μαθητές. Όλα τα μέτρα που επιβάλλονται στοχεύουν στη δημιουργία χιλιάδων πλεοναζόντων".  Ο Πρόεδρος των Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Γιώργος Φλούδας επεσήμανε πως "η Υγεία υποφέρει. Έχει μεγάλη ανάγκη στελέχωσης των υπηρεσιών της και έπρεπε η Πολιτεία να φροντίσει να μετατάξει υπαλλήλους". Τέλος, ο Γιώργος Λυκοτραφίτης, Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Ηπείρου σημείωσε πως "έχουν αρχίσει να γίνονται μαύρα τα σύννεφα και κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται ήσυχος σε ό, τι αφορά την προσωπική του κατάσταση στο χώρο του δημοσίου".

Εντείνονται οι αντιδράσεις...

Υπενθυμίζεται, οτι εντείνονται οι αντιδράσεις στο "μέτωπο" των φαρμακοποιών, που αποφάσισαν νέα 48ωρη απεργία Παρασκευή και Δευτέρα, αντιδρώντας σε μια σειρά μέτρων, όπως η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας και του κλάδου τους, αλλά και η διάθεση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων απο χώρους εκτός φαρμακείων.