Παπαδοπουλος Super Markets
Αιχμές Καχριμάνη για το ΥΠΕΚΑ - Τι είπε στη ΒΗΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 11 Μάρτιος 2014 20:58

650938954.jpg«Το Υπουργείο πετάει μια ρουκέτα και εμείς ψαχνόμαστε». Με αυτή τη φράση σχολίασε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τον αγωγό  EastMed, που θα μεταφέρει

Κυπριακό και Ισραηλίτικο αέριο μέσω Ελλάδας, στην Ευρώπη.
Ο κ. Καχριμάνης, μιλώντας στην εκπομπή "ΒΗΜΑ Γεγονότα" στη ΒΗΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ εκτίμησε πως κάποια στιγμή το φυσικό αέριο θα περάσει από την Ήπειρο και το χαρακτήρισε αναγκαιότητα για την ανάπτυξη της περιοχής, ωστόσο συμπλήρωσε πως ο ίδιος κρατάει μικρό καλάθι, επικρίνοντας τους χειρισμούς του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Όπως τόνισε, έπρεπε ήδη να είχε γίνει Εταιρεία Παροχής Αερίου για την Ήπειρο, ακόμη κι αν δεν υπάρχει αγωγός, καθώς θα μπορούσαν να εξεταστούν και άλλες εναλλακτικές λύσεις, όπως η μεταφορά αερίου και η αποθήκευσή του σε δεξαμενές για μετέπειτα χρήση του.
Σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις για τις υδροηλεκτρικές μονάδες παραγωγής ενέργειας, ο κ. Καχριμάνης είπε πως δε γνωρίζει καλά το θέμα, ωστόσο εκτίμησε πως θα υπάρξουν αντιδράσεις από τη στιγμή που όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν τηρηθεί οι υποσχέσεις για τα αντισταθμιστικά έργα. Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου είπε πως το θέμα θέλει ψάξιμο, καθώς το ΥΠΕΚΑ έχει δώσει αρνητικά δείγματα γραφής και έφερε ως παράδειγμα την πολιτική του στο θέμα των φωτοβολταϊκών, που αθετούνται συμφωνίες και οι επενδυτές βρίσκονται σε δυσχερή θέση.
Αναφερόμενος στο θέμα της οδικής σύνδεσης των Τζουμέρκων, ο κ. Καχριμάνης αποκάλυψε πως βρίσκεται υπό μελέτη η πρόταση χρηματοδότησης από το νέο ΕΣΠΑ μιας σήραγγας, ώστε να ενωθεί η Ιόνια Οδός (στο ύψος της Σκλίβανης) με τα Βόρεια Τζουμέρκα (στα Πηγάδια).
Τέλος, απαντώντας για τις «μεταγραφές» στελεχών από το ΠΑΣΟΚ στην «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη», είπε: «Ούτε ο Καχριμάνης πήγε στο ΠΑΣΟΚ, ούτε το ΠΑΣΟΚ στον Καχριμάνη. Στη σημερινή εποχή δε μετράνε ούτε κόμματα, ούτε χρώματα. Πέθαναν τα κομματικά στεγανά στην αυτοδιοίκηση σήμερα. Πρέπει να ανοίξουμε τους ορίζοντες».