Παπαδοπουλος Super Markets
Βλέπουν σχέδιο απολύσεων Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 11 Μάρτιος 2014 16:52

750427304.jpgΔιαδικασίες - εξπρές προωθεί η κυβέρνηση ώστε να κλείσει το θέμα της μετακίνησης πλέον των 4.000 υπαλλήλων σε δήμους, με τους οποίους θα καλυφθεί ο μνημονιακός στόχος για 25.000 «διαθέσιμους».

Τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιταχύνει τις μετακινήσεις, ανάβοντας το πράσινο φως ώστε χωρίς την άμεση εμπλοκή του ΑΣΕΠ και με απλή συνεννόηση δύο δήμων - αυτού στον οποίο υπηρετεί κάποιος υπάλληλος και εκείνου στον οποίο θα μεταφερθεί - να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Οι νέες ρυθμίσεις αφορούν την εθελοντική κινητικότητα, για την οποία έχουν ήδη υποβληθεί περίπου 4.800 αιτήματα από δήμους και άλλους φορείς της Αυτοδιοίκησης προκειμένου να καλύψουν κενές θέσεις που διαθέτουν.
Ωστόσο, οι αντιδράσεις από την πλευρά των εργαζόμενων είναι μεγάλες, καθώς ερμηνεύουν την ενδοδημοτική κινητικότητα ως προσπάθεια για να ανοίξει η πόρτα των απολύσεων. Κάλεσμα στους δημοτικούς υπαλλήλους να δώσουν αποστομωτική απάντηση στα κυβερνητικά σχέδια και να μην σκύψουν το κεφάλι, απηύθυνε ο προεδρεύων του Συλλόγου Εργαζόμενων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων Χρήστος Μεντής.