Παπαδοπουλος Super Markets
Φαρμακοποιοί - Καθολική η συμμετοχή στην απεργία Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 11 Μάρτιος 2014 16:21

171302863.jpgΣχεδόν καθολική ήταν οι συμμετοχή των φαρμακοποιών των Ιωαννίνων στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απέναντι στην επιμονή των εκπροσώπων της τρόικας για απελευθέρωση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων, για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ιδιωτικών φαρμακείων, αλλά και για την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας.
Την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή των συναδέλφων του εξέφρασε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ιωαννίνων Θεόδωρος Ντούσκας, σημειώνοντας πως αποτελεί δείγμα του ότι έχουν φτάσει στα όριά τους και δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο παραχώρησης. «Στόχος είναι ο αφανισμός των φαρμακείων και η παράδοση της υγείας στα χέρια επιχειρηματιών», τόνισε ο κ. Ντούσκας.
Την αντίθεσή τους στην πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων εκτός φαρμακείων εξέφρασαν από την πλευρά τους το μέλος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ιωαννίνων Ανδρέας Μαρέτης και ο αντιπρόεδρος Σταύρος Σταυρόπουλος. «Το φάρμακο δεν είναι εμπορικό είδος και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος των παρενεργειών», ανέφερε ο κ. Μαρέτης, με τον κ. Σταυρόπουλο να θέτει από την πλευρά του το ερώτημα ποια η προσφορά στην ελληνική οικονομία και η αναγκαιότητα από το να περάσουν τα φάρμακα σε άλλα κανάλια διανομής.