Παπαδοπουλος Super Markets
Σε οριακή κατάσταση το ΤΕΙ Ηπείρου. -Τι τονίζει στο ΒΗΜΑ 90,1 ο Πρόεδρός του Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 11 Μάρτιος 2014 13:38

317501841.jpgΣήμα κινδύνου εκπέμπει το ΤΕΙ Ηπείρου, αφού τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό είναι μεγάλα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει ομαλά το ακαδημαϊκό έργο.

Οι φοιτητές αντιδρούν έντονα, αφού πολλοί εξ αυτών δεν μπορούν να πάρουν πτυχίο (!), την ώρα που οικογένειές τους καλούνται να πληρώσουν τεράστια ποσά για να τους σπουδάσουν. Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 90,1 και στη Βίλιαν Στασινού ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου Ευρυπίδης Γλαβάς υπογράμμισε πως ο ίδιος, αλλά και όλες οι διοικήσεις των ΤΕΙ απειλούν με μαζικές παραιτήσεις, εάν δεν διευθετηθεί το θέμα. Όπως σας έχει ενημερώσει ήδη απο χθες το vimanews.gr, το ΤΕΙ Ηπείρου κήρυξε αναστολή λειτουργίας για αύριο και μεθαύριο.

 

"Αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα αυτό όλη την ακαδημαϊκή χρονιά" σημείωσε και συνέχισε: "Κάποια μαθήματα δεν μπορέσαμε να τα διδάξουμε. Το 40-45% του εκπαιδευτικού έργου γίνεται από έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ το πιο έντονο πρόβλημα παρατηρείται στα τμήματα που εδρεύουν στα Γιάννενα".

Διαβεβαιώσεις μεν, αλλά...

Το ΤΕΙ φέτος δεν προσέλαβε έκτακτο προσωπικό γιατί δεν εκδόθηκε η πράξη υπουργικού συμβουλίου που απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις, την ώρα όμως (και εδώ είναι το οξύμωρο), που σύμφωνα με τον κ. Γλαβά (φωτό) "είχαμε επανειλημμένες διαβεβαιώσεις απο το Υπουργείο οτι θα λυνόταν το θέμα! Είμαστε στη δευτερη εβδομάδα του εαρινού εξαμήνου και αδυνατούμε να λειτουργήσουμε".

3419408521.jpgΑκόμη, γνωστοποίησε πως οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν, ενώ υπογράμμισε το οτι "η πολιτική του Υπ. Παιδείας ήταν να μην δίνει πόρους στα ΤΕΙ σε αντίθεση με τα Πανεπιστήμια. Τα τμήματά μας μικραίνουν, αντί να μεγαλώνουν. Το πρόβλημα αυτό όμως δεν φαίνεται να λύνεται άμεσα".

Η σίτιση...

Μπορεί η εκπαιδευτική διαδικασία να είναι το βασικότερο των προβλημάτων για το ΤΕΙ, όμως δεν είναι και το μόνο. Ένα εξίσου σημαντικό είναι και η σίτιση. Από τις 15 Ιανουαρίου το Ίδρυμα έχει αιτηθεί χρήματα απο το αποθεματικό του, ώστε να ενισχύσουν το συγκεκριμένο τομέα, όμως ακόμη δεν υπάρχει έγκριση. Το αποτέλεσμα; "Υπάρχουν παιδιά που δεν τρώνε αν δεν υπάρχει δωρεάν σίτιση απο το ΤΕΙ" είπε ο κ. Γλαβάς.

Δήλωση Γεροβασίλη

Πολιτική επιλογή της κυβέρνησης χαρακτηρίζει η υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Άρτας Όλγα Γεροβασίλη την απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και δη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην χώρα μας.
«Βαδίζουμε ήδη στο εαρινό εξάμηνο του Ακαδημαϊκού έτους 2013-14 και η μεγάλη έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού οδήγησε το ΤΕΙ Ηπείρου σε αναστολή της λειτουργίας μετά από ομόφωνη απόφαση της Συνέλευσής του.
Η μη έγκριση προσλήψεων Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού καθιστά πρακτικά αδύνατη τη λειτουργία των τμημάτων του ΤΕΙ Ηπείρου με τραγικές συνέπειες για τους σπουδαστές του Ιδρύματος, για τους οποίους καθυστερεί η πρόοδος και η ολοκλήρωση των σπουδών τους, αλλά και για τις οικογένειές τους που προσπαθούν με τα μειωμένα - πλέον - εισοδήματά τους να στηρίξουν οικονομικά την εκπαίδευση των παιδιών τους.
Απαιτούμε άμεσα την στελέχωση του ΤΕΙ Ηπείρου με το απαιτούμενο προσωπικό και τον τερματισμό των προσπαθειών υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης αλλά και της στοχευμένης υποβάθμισης των Περιφερειακών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
Η Ήπειρος στηρίζει και στηρίζεται στο Πανεπιστήμιο και στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό της Ίδρυμα προκειμένου να μετριάσει τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, που την κατατάσσουν στις φτωχότερες περιφέρειες της Ευρώπης, αλλά και να δείξει – γι’ άλλη μια φορά - τον δρόμο για την ανάπτυξη μέσα από σωστή εκπαίδευση και μόρφωση των νέων ανθρώπων», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή της.