Παπαδοπουλος Super Markets
Παρών στη «Δημοκρατική Αριστερά - Προοδευτική Συνεργασία» ο Θ. Οικονόμου Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 11 Μάρτιος 2014 13:31

727663580.jpgΟ Θανάσης Οικονόμου έδωσε το παρόν στις εκδηλώσεις συγκρότησης του τρίτου πόλου και τη δημιουργία της «Δημοκρατικής Αριστεράς - Προοδευτική Συνεργασία», επικαιροποιώντας με αυτό τον τρόπο τη συμμετοχή του στην προσπάθεια συνεργασίας  κομμάτων, κινήσεων, ομάδων και προσώπων που ανήκουν στο χώρο της δημοκρατικής και μεταρρυθμιστικής αριστεράς, του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της πολιτικής οικολογίας και του προοδευτικού κέντρου.
«Οι συμμετέχοντες στο σχήμα έχουμε διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και πορείες. Δεν συμφωνούμε σε όλα που αφορούν το παρελθόν, αφού κάποιοι για παράδειγμα ψηφίσαμε το μνημόνιο ως αναγκαστική, επώδυνη λύση για να αντιμετωπισθεί το έλλειμα 24 δισ. που άφησε πίσω της η ΝΔ. Κάποιοι άλλοι δεν ψήφισαν κανένα μνημόνιο, αλλά κανείς μας δεν πιστεύει ότι μπορεί αύριο να το σκίσουν σαν μία κόλλα χαρτί. Γιατί αυτό σημαίνει εκμετάλλευση της αγανάκτησης, σημαίνει plan B, δημαγωγία και λαϊκισμός.
Μοιραζόμαστε κοινές αξίες για το μέλλον και, κυρίως, μας ενώνει ο στόχος για την οικονομική ανασυγκρότηση και τη δημοκρατική αναγέννηση της πατρίδας.
Αυτή είναι και η δύναμη μας: η συγκρότηση μίας συμπαράταξης δυνάμεων, δημοκρατικά οργανωμένης και ανοιχτής στην κοινωνία και τους πολίτες. Και, κυρίως, ανοιχτή στην κριτική και την αυτοκριτική ως απαραίτητη προϋπόθεση για να πάμε μπροστά», δήλωσε ο πρώην Βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Δημoκρατικής Αριστεράς.