Παπαδοπουλος Super Markets
Στην πρώτη γραμμη του αγώνα και οι δάσκαλοι Εκτύπωση E-mail
Σύνταξη: Αποστόλης Τζελέτας   
Τρίτη, 11 Μάρτιος 2014 13:12

3129808505.jpgΜε αιχμή τις απολύσεις, το καθεστώς διαθεσιμότητας, αλλά και τις αξιώσεις που προβάλλει η τρόικα στον τομέα των εργασιακών σχέσεων, πραγματοποιείται η αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία

της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της οποίας  έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο και στα Γιάννενα, με αφετηρία στις 11 το πρωί από το Εργατικό Κέντρο.
Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή απεργία απηύθυνε σήμερα και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων Στέφανος Σίντος, τονίζοντας ότι το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση και τις καταργήσεις οργανισμών ανοίγει τον δρόμο των απολύσεων και στο Δημόσιο.
«Ψεύδεται η κυβέρνηση όταν λέει ότι από το πρωτογενές πλεόνασμα θα ενισχύσει τους χαμηλοσυνταξιούχους και τις συντάξεις. Ίσα – ίσα το αντίθετο κάνει. Φέτος εργάζονται 15.000 λιγότεροι εργαζόμενοι στο Δημόσιο λόγω των συνταξιοδοτήσεων, με αποτέλεσμα πολλές υπηρεσίες να υπολειτουργούν ή να κλείνουν. Αυτή η πολιτική δεν θα σταματήσει, αν δεν τη σταματήσουμε. Οι επερχόμενες απολύσεις στο Δημόσιο, για πρώτη φορά μετά από έναν αιώνα, μας αφορούν όλους. Οφείλουμε τώρα να αντισταθούμε, γιατί στο μέλλον δεν θα υπάρχει κανείς να αντισταθεί για εμάς», τόνισε χαρακτηριστικά.
«Όχι» στην αξιολόγηση – χειραγώγηση
Εξάλλου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων συμμετείχε τη Δευτέρα σε επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Αξιολόγηση – Χειραγώγηση, η στάση του συνδικαλιστικού κινήματος», που οργάνωσε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας στο Αγρίνιο, όπου για μία ακόμη φορά εκφράστηκε η εναντίωση στον τρόπο που εννοεί την αξιολόγηση το Υπουργείο Παιδείας.
«Εμείς αντιδρούμε στην αξιολόγηση που έχει στόχο τη χειραγώγηση. Θέλουμε μια άλλη αξιολόγηση, μια αξιολόγηση που θα βελτιώνει τον εκπαιδευτικό και θα είναι προς όφελος των μαθητών», σημείωσε ο κ. Σίντος.