Παπαδοπουλος Super Markets
ΑΡΤΑ: Δεν θα δουλεύουν νύκτες και αργίες οι νοσηλευτές! Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 04 Φεβρουάριος 2014 18:59

3515562644.jpgΠολύ έντονες αντιδράσεις συναντά η απόφαση να μην βρίσκεται σε υπηρεσία του νοσηλευτικό προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας τις νύκτες και τις αργίες, με δικαιολογία τη μείωση των εξόδων!

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Γεωργίου Καραϊσκάκη (η απόφαση αφορά και τα κατά τόπους Κ.Υ.) συνεδρίασε για το θέμα, ενώ με επιστολή της στη συνεδρίαση παρενέβη και η υποψήφια Περιφερειάρχης -πλέον- ΄και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Άρτας Όλγα Γεροβασίλη.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή αναφέρει:
Πριν λίγες ημέρες είχα δηλώσει -με αφορμή το σχέδιο νόμου που δόθηκε στη δημοσιότητα για τη δήθεν «μεταρρύθμιση» στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας-, ότι προοιωνίζει την ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των ήδη ταλαιπωρούμενων πολιτών.
Η απόφαση, που στάθηκε η αφορμή της σημερινής κατεπείγουσας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου σας, να μην βρίσκεται δηλαδή σε υπηρεσία το νοσηλευτικό των Κέντρων Υγείας της Π.Ε. Άρτας, μεταξύ των οποίων και το Κ.Υ. Άνω Καλεντίνης, κατά τη διάρκεια της νύκτας και των αργιών είναι επακόλουθο της δήθεν μεταρρύθμισης, που στην πράξη αποδεικνύεται απορρύθμιση.
Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο τομέα της δημόσιας Υγείας οδηγούν σταδιακά στην υποβάθμιση υγειονομικών υπηρεσιών, όπως τα Κέντρα Υγείας, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή ασθενών".

Σε άλλο σημείο της επιστολής της η κ. Γεροβασίλη αναφέρει: "Όπως πριν ένα χρόνο έδωσα τον αγώνα για την ακύρωση της απαράδεκτης απόφασης που άφηνε χωρίς ασθενοφόρα τα Κ.Υ. του νομού μας τις νύχτες και τις αργίες, έτσι και τώρα θα δώσω τον δίκαιο αγώνα για τη ζωή και την υγεία των συμπολιτών μας. Όπως τότε, με την πίεση όλων μας, ακυρώσαμε στην πράξη εκείνη την απόφαση, έτσι και τώρα καλούμαστε να ανατρέψουμε τις πολιτικές που αφανίζουν τον κόσμο της περιφέρειας".