Παπαδοπουλος Super Markets
Ψηφίστηκε ο προύπολογισμός του Δ. Μετσόβου Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 04 Φεβρουάριος 2014 18:46

2848945958.jpgΚατά πλειοψηφία ψηφίστηκε, στην Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο προϋπολογισμός του Δήμου Μετσόβου για το οικ. έτος 2014. 

Ο προϋπολογιμσμός θα υλοποιηθεί κάτω από τη μηνιαία παρακολούθηση των οικονομικών μεγεθών από το Υπ. Εσωτερικών & Οικονομικών μέσω του κόμβου Διαλειτουργικότητας.

Ο προϋπολογισμός του 2014 θεωρείται απο το Δήμο ρεαλιστικός και οτι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, παρά το ότι κινείται στα πλαίσια της δημοσιονομικής προσαρμογής, όπου η περιστολή στη ΣΑΤΑ αγγίζει το 53% και στους ΚΑΠ το 1,9%.

Έχει σαφή χαρακτηριστικά οικονομίας και λιτότητας, τα οποία επιβάλλονται κυρίως από τη δραστική μείωση των πόρων που λαμβάνει ο Δήμος από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά και από τους περιορισμούς που θέτει η νομοθεσία για την οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων.
"Παρά τις μειώσεις για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά των πόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίες συνολικά ξεπερνούν το 70%, το Μέτσοβο συνεχίζει όλες τις δομές και δράσεις του, ενώ παράλληλα έχει καταφέρει να μειώσει το χρέος του Δήμου στα χαμηλότερα επίπεδα της 12ετίας" αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.