Παπαδοπουλος Super Markets
Στο Αλλοδαπών της Τουρκίας ο Φιλιππίδης Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 04 Φεβρουάριος 2014 18:47

3991457225.jpgΣτο Τμήμα Αλλοδαπών κρατείται από τις πρώτες πρωϊνές ώρες ο κ. Άγγελος Φιλιππίδης, μετά την αποφυλάκιση του από τις φυλακές του Μάλτεπε. Δεν ήταν σαφές από δικονομικής απόψεως τι σημαίνει η μεταβολή αυτή αλλά νομικοί κύκλοι στην Κωνσταντινούπολη εξηγούν ότι η μεταφορά στο Τμήμα Αλλοδαπών μπορεί να οφείλεται και στο δεύτερο ένταλμα σύλληψης το οποίο θα πρέπει να εκτελέσει η τουρκική δικαιοσύνη.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, ζήτησε με κατεπείγον σήμα της προς τις τουρκικές Αρχές, την εκ νέου κράτηση του Φιλιππίδη με βάση το δεύτερο ένταλμα που εκκρεμεί σε βάρος του.

Εν τω μεταξύ, όπως προκύπτει από το κείμενο της απόφασης του Δικαστηρίου, ο κ. Φιλιππίδης, αντίθετα με τα όσα φέρεται δηλώνει σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ζητά από τις τουρκικές αρχές να τον προστατεύσουν και να μην τον εκδώσουν στην Ελλάδα, όπου φέρεται να υποστηρίζει ότι διώκεται «για πολιτικούς λόγους».Οι διωκτικές αρχές στην Ελλάδα στοχεύουν τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή», φέρεται να υποστήριξε μέσω διερμηνέων και δικηγόρων στο δικαστήριο.

«Η δίωξή του είναι πολιτική λόγω της στενής σχέσης που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή», φέρεται να υποστηρίζει στο τουρκικό δικαστήριο.

Παράγοντες εξοικειωμένοι με την υπόθεση, λένε ότι επικοινωνία των ελληνικών και τουρκικών δικαστηρίων είναι δύσκολη λόγω μεγάλων προβλημάτων στην μετάφραση των 180 σελίδων που συνοδεύουν το αίτημα της έκδοσης