Παπαδοπουλος Super Markets
Απεργιακή η εβδομάδα. -Στο επίκεντρο φαρμακοποιοί και δημόσιοι υπάλληλοι Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 09 Μάρτιος 2014 11:18

2065830762.jpgΑπεργιακή χαρακτηρίζεται  αυτή η εβδομάδα, καθώς στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν φαρμακοποιοί και δημόσιοι υπάλληλοι,

την ώρα που με χθεσινή απόφασή τους οι ιδιοκτήτες φορτηγών αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους έως και τις 30 Μαρτίου. Πρώτοι ανοίγουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι κλείνουν τα φαρμακεία τους σήμερα και αύριο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πιέσεις της Τρόικα περί προώθησης της διαθεσης μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων σε χώρους εκτός φαρμακείων, καθώς και για την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας τους, αλλά και του κλάδου εν γένει. Μιλώντας στη ΒΗΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και στο vimanews.gr, ο Πρόεδρος των Φαρμακοποιών Ιωαννίνων Θόδωρος Ντούσκας επεσήμανε πως έχουν ανοιχτεί ήδη πολλά μέτωπα και πως "προτιμούμε να κλείσουμε για όσο χρειαστεί τα φαρμακεία μας, παρά να μας τα κλείσει η Τρόικα". Οι φαρμακοποιοί χαρακτηρίζουν την 48ωρη απεργία τους προειδοποιητική και, όπως τονίζουν, δεν θα διστάσουν να βάλουν λουκέτο διαρκείας εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

 

Στο Δημόσιο...

Την Τετάρτη απεργούν και οι δημόσιοι υπάλληλοι, στο πλαίσιο Πανελλαδικής κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ, ενάντια στη διαθεσιμότητα και στις απολύσεις στο δημόσιο. Παράλληλα, όπως έχει ανακοινωθεί, η ΑΔΕΔΥ θα προχωρήσει και σε 48ωρη την Τετάρτη 19 Μαρτίου και την Πέμπτη 20 Μαρτίου, ενώ θα συνεδριάσει στις 21 Μαρτίου για να αποφασίσει για το μέλλον των κινητοποιήσεών της.

Η ΟΛΜΕ

Εξάλλου, στάσεις εργασίας απο τις 11:00 έως τις 14:00 και από τις 14:00 έως τις 17:00 θα πραγματοποιήσουν στις 13 και 14 Μαρτίου οι εκπαιδευτικοί. Στο πρόγραμμα που ανακοίνωσε η ΟΛΜΕ περιλαμβάνεται Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα και πρόταση στις ΕΛΜΕ, που θα οργανώσουν συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας, να κηρύξουν συμπληρωματική τρίωρη στάση. Επιπροσθέτως, η ΟΛΜΕ αποφάσισε να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, καθώς και Γενική Συνέλευση των προέδρων, για την εκτίμηση της κατάστασης και την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων απο την επόμενη εβδομάδα.

Στα φορτηγά...

Τέλος, την αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, μέχρι τις 30 Μαρτίου, αποφάσισαν το Σάββατο οι αυτοκινητιστές φορτηγών δημόσιας χρήσης σε μια «κίνηση καλής θέλησης», μετά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, για τη βούληση της κυβέρνησης να προωθήσει άμεσα τα αιτήματά τους. Οι αυτοκινητιστές, οι οποίοι είχαν εξαγγείλει απεργία διαρκείας αρχής γενομένης από σήμερα, μετά από μαραθώνια πανελλαδική συνδιάσκεψη αποφάσισαν, κατά πλειοψηφία, την αναστολή της απεργίας, δίδοντας έτσι στην κυβέρνηση ένα διάστημα περίπου 25 ημερών για την επίλυση των αιτημάτων τους. Μεταξύ άλλων, διαμαρτύρονται για τις μεγάλες αυξήσεις στα διόδια, και ταυτόχρονα καλούν την πολιτεία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την πάταξη της παράνομης μεταφοράς από φορτηγά ξένων χωρών και από ΙΧ. «Μας τελειώνουν, δεν αντέχουμε άλλο. Η Ελλάδα δεν είναι για τους Βούλγαρους, αλλά για τους Έλληνες. Δεν το λέμε με ρατσιστική διάθεση, αλλά πρέπει να ισχύσουν οι κανόνες», δήλωσε στο vimanews.gr και στη ΒΗΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ο Πρόεδρος του Σωματείου Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης Ιωαννίνων Ηλίας Στεφάνου.

Ο αρμόδιος υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης μεταξύ άλλων δεσμεύθηκε εντός του προσεχούς 15ημέρου να τεθεί ένα σαφές πλαίσιο ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι συστηματικοί και ουσιαστικοί έλεγχοι των οχημάτων και των φορτίων για την καταστολή της παράνομης μεταφοράς, από τρίτες χώρες και την πλήρη εφαρμογή των κανόνων του καμποτάζ, όπως αυτή απαιτείται από το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.