Παπαδοπουλος Super Markets
Συνέλαβαν τους διαρρήκτες μετά από καταδίωξη Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 09 Μάρτιος 2014 00:20

3526915192.jpg

Με κλεμμένο αυτοκίνητο θέλησαν να μεταφέρουν στην Αλβανία τη λεία των κλοπών τους από κατοικίες των Ιωαννίνων, τρεις Αλβανοί διαρρήκτες οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη. Μία ώρα μετά τα μεσάνυκτα του Σαββάτου καταγγέλθηκε στο Κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων από 45χρονο, η κλοπή του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου του στη Βουνοπλαγιά.
Οι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων εντόπισαν το κλεμμένο όχημα στο οποίο επέβαιναν οι τρεις δράστες, να κινείται στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης και στη διασταύρωση Νεγράδων δόθηκε σήμα στάθμευσης. 
Ο οδηγός δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών για έλεγχο και ανέπτυξε ταχύτητα, για να ακολουθήσει καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας το αυτοκίνητο λόγω υπερβολικής ταχύτητας εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε, ενώ συνελήφθησαν επί τόπου οι τρεις δράστες, ηλικίας 29, 26 και 24 ετών.
Στην κατοχή τους και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος χρυσών κοσμημάτων, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν, διαρρηκτικά εργαλεία, ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 10 εκατοστών και πέντε κινητά τηλέφωνα.
Το κλεμμένο αυτοκίνητο κατασχέθηκε ενώ οι τρεις δράστες προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, όπου  στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 2 έως 6 Μαρτίου
• στο Νεοχωρόπουλο, διέρρηξαν μονοκατοικία, απ’ όπου αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας και μία κυνηγετική καραμπίνα.
• στο Ροδοτόπι, διέρρηξαν μονοκατοικία, απ’ όπου αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα.
• στο Σταυράκι, διέρρηξαν διαμέρισμα, απ’ όπου αφαίρεσαν πέντε χρυσές λίρες Αγγλίας, μία φωτογραφική μηχανή και μία βιντεοκάμερα.
• στο Σταυράκι, διέρρηξαν οικία, απ’ όπου τελικά δεν αφαίρεσαν κάτι.
Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως το πεδίο δράσης των δραστών.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι επιπρόσθετα στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.