Παπαδοπουλος Super Markets
Σε «κόκκινο συναγερμό» ενόψει Χρυσής Αυγής Εκτύπωση E-mail
Σύνταξη: Αποστόλης Τζελέτας   
Σάββατο, 08 Μάρτιος 2014 21:30

2167114196.jpgΣε «κόκκινο συναγερμό» βρίσκεται ξανά μέσα σε λίγα μόλις 24ωρα η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων. Πριν καλά – καλά προλάβει να ανασυνταχθεί από το υψηλό επίπεδο των μέτρων ασφαλείας

που απαιτούσε η παρουσία του Γερμανού Προέδρου στην περιοχή, καλείται να αντιμετωπίσει μία εξίσου δύσκολη κατάσταση.
Η αυριανή παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Χρυσής Αυγής για την Περιφέρεια Ηπείρου δημιουργεί αντιδράσεις, που γίνονται ακόμη μεγαλύτερες από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως στα Γιάννενα θα βρεθούν οι βουλευτές του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Μιχάλης Αρβανίτης και  Κώστας Μπαρμπαρούσης.
Από την πρώτη κιόλας στιγμή που έγινε γνωστή η οργάνωση εκδήλωσης για την παρουσίαση του υποψήφιου περιφερειάρχη Ηπείρου με τον συνδυασμό «Ελληνική Αυγή για την Ήπειρο», υπήρξαν τα πρώτα μηνύματα από άτομα και ομάδες που κινούνται στον χώρο των αντιεξουσιαστών και της αριστεράς. Άγνωστοι στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας έγραψαν συνθήματα έξω από ξενοδοχεία, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αποτρέψουν κάθε σκέψη για φιλοξενία της εκδήλωσης παρουσίασης.
Και η αλήθεια είναι ότι το πέτυχαν, καθώς η εκδήλωση μετά από περιπλάνηση, θα πραγματοποιηθεί τελικά σε χώρο στην Ελεούσα, ο οποίος δεν ανακοινώνεται για λόγους ασφαλείας.
Αντισυγκέντρωση στην Ελεούσα
Έστω κι έτσι, όμως, υπάρχουν ήδη καλέσματα σε αντιφασιστική διαδήλωση την Κυριακή στις 5.30 το απόγευμα, μπροστά από το Δημαρχείο Ζίτσας στην Ελεούσα.
Σε ανακοίνωσή της η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή» καλεί τους πολίτες να μην αφήσουν «τη Χρυσή Αυγή να πραγματοποιήσει αυτή τη ναζιστική φιέστα», ενώ κάλεσμα σε αντισυγκέντρωση απευθύνει και ο Ομοφυλοφιλικός Αμφισεξουαλικός Σύνδεσμος Ηπείρου.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, ενισχυμένη και με δυνάμεις από όμορες Διευθύνσεις, θα προσπαθήσει να αποτρέψει συνάντηση οπαδών της Χρυσής Αυγής και διαδηλωτών, ενώ σε καμία περίπτωση δε θα επιτραπεί προσέγγιση στο σημείο που θα γίνεται η παρουσίαση.
Ήδη από χθες το απόγευμα έχουν ενταθεί τα μέτρα, καθώς υπήρξε και μια επίθεση σε νεαρό που φέρεται να είναι οπαδός της Χρυσής Αυγής, έξω από τη Μεραρχία. Μια ομάδα ατόμων τον πλησίασε και του επιτέθηκε τραυματίζοντάς τον, σε βαθμό που να χρειαστεί η μεταφορά του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. Για τον εντοπισμό τους κινήθηκαν δικυκλιστές και περιπολικά της Αστυνομίας, προχωρώντας σε κάποιες προσαγωγές ατόμων στο Αστυνομικό Μέγαρο.
«Πονοκέφαλο» για την Αστυνομία αποτελεί και το γεγονός πως η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Χρυσής Αυγής συμπίπτει χρονικά με την κορύφωση των εκδηλώσεων συμπαράστασης στα Γιάννενα για έναν αρνητή στράτευσης που σε λίγες ημέρες θα περάσει για μία ακόμη φορά το κατώφλι του Στρατοδικείου.
Το ψηφοδέλτιο της «Ελληνικής Αυγής»
Ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Ελληνικής Αυγής για την Ήπειρο» εμφανίζεται ο πρώην αξιωματικός του Στρατού Κώστας Αναγνώστου, ενώ στην ίδια εκδήλωση, που ξεκινά στις 7 το απόγευμα, θα γίνει και η ανακοίνωση των υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών.
Ανάμεσά τους δε θα είναι ο ο Νομικός Σύμβουλος του κόμματος και Γιαννιώτης στην καταγωγή Χρ. Τσάγκας, όπως πολλοί πιθανολογούσαν, καθώς για υποψήφιος στην Π.Ε Ιωαννίνων ακούγεται το όνομα ενός μέλους του κόμματος που δεν ανήκει στα προβεβλημένα στελέχη.
Η συγκρότηση ψηφοδελτίου στην Περιφέρεια δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση, καθώς απαιτείται ένας μικρός αριθμός υποψηφίων σε σχέση με τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να ανακηρυχθεί συνδυασμός για τις δημοτικές εκλογές.
Στην Ήπειρο η Χρυσή Αυγή εμφανίζει μεγαλύτερη δυναμική στην Άρτα και στην Πρέβεζα, όπου μάλιστα πριν μικρό σχετικό διάστημα ξεκίνησε και η λειτουργία των γραφείων της. Μάλιστα, ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης φέρεται ο Σπύρος Μπαρτζώκας, υπεύθυνος της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στην Πρέβεζα.
Σε περίπτωση που δεν βρεθεί ικανός αριθμός υποψηφίων σε Γιάννενα και Θεσπρωτία, η Χρυσή Αυγή έχει τη δυνατότητα να μετακινήσει στελέχη της από άλλες περιοχές, καθώς το δικαίωμα του εκλέγεσθαι δεν είναι σε συνάρτηση με το που έχει ο καθένας τα εκλογικά του δικαιώματα.