Παπαδοπουλος Super Markets
«Άμλετ ο 2ος» από την θεατρική ομάδα του 3ο Λυκείου Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 08 Μάρτιος 2014 08:59

1170407736.jpgΤην παράσταση «Άμλετ ο 2ος» του Σαμ Μπόμπρικ παρουσιάζουν η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του 3ο Λυκείου σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών σήμερα Σάββατο 8 και αύριο Κυριακή 9 Μαρτίου, στις 8:30 το βράδυ, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής».
Πολιτικές ίντριγκες, εγκλήματα, συμφέροντα αλλά και πνευματική νωθρότητα, εξαρτήσεις, ιδιοτέλεια και άλλα ελαττώματα που συντηρούν ό, τι νοσηρό σε πολιτικό και προσωπικό επίπεδο είναι στοιχεία της αυλής της Δανίας, του κάστρου της Ελσινόρης, του 1217. Η γραφίδα του ποιητή Άλκη Αλκαίου μας δίδαξε πως «Η τέχνη δεν πρέπει να αντανακλά σαν τον καθρέφτη, μα σα φακός να μεγεθύνει». Σ’ αυτή τη λογική ο συγγραφέας του έργου μας, ο Σαμ Μπόμπρικ, δημιουργεί ένα παράλληλο σαιξπηρικό σύμπαν, μέσα από ένα μεγεθυντικό φακό που γίνεται και παραμορφωτικός, προκαλώντας το γέλιο, αλλά και αποκαλυπτικός αναδεικνύοντας πως τα ελαττώματα των σαιξπηρικών ηρώων και το «σάπιο που υπάρχει στην αυλή της Δανίας» δεν είναι θλιβερό «προνόμιο» μόνο άλλων τόπων και άλλων εποχών.
Στην παράσταση συμμετέχουν: Κωτσινά Ελπίδα, Σουκουβέλου Ανδρομάχη,  Δήμος Αλέξανδρος, Δρόσου Ηρώ, Κατοχιανού Παναγιώτα, Κατσανάκη Λίλιαν Βασιλική, Κουβέλα Αλεξία, Λωρίδα Αριάδνη, Μαγιοπούλου Ελεάνα, Ντανίκα Χρύσα, Παπανικολάου Ουρανία, Παπαφωτίου Ελένη, Σίμου Κατερίνα, Τόλη Άννα Μαρία, Φιλίδης Δημήτριος.
Τα σκηνικά την αφίσα και τα ηχητικά εφέ έχουν επιμεληθεί οι Γούσης Γρηγόρης, Δρόσου Ηρώ, Μανούσης Φάνης, Μετάνης Σταύρος, Μπαρούτας Απόστολος, Στύλου Λυδία, ενώ τη διασκευή του κειμένου, την διδασκαλία και την σκηνοθεσία έχουν επιμεληθεί η Ζούκη Νίκη και Λαδοπούλου Σταυρούλα. Στην τεχνική υποστήριξη είναι ο Μίχος Ανδρέας. Τα κοστούμια της παράστασης είναι μια προσφορά από την ιματιοθήκη του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.