Παπαδοπουλος Super Markets
"Σοσιαλιστική προοπτική" στα Γιάννενα την Κυριακή με Αλέκο Αλαβάνο Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 07 Μάρτιος 2014 16:33

3362922388.jpgΤις θέσεις της "Σοσιαλιστικής Προοπτικής" παρουσίασαν χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τα πρώτα μέλη της κίνησης στην Ήπειρο.

Μάλιστα, την Κυριακή διοργανώνουν και εκδήλωση στα Γιάννενα στις 11:30 π.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων με θέμα: Σοσιαλιστική έξοδος από την κρίση. Εισηγητές θα είναι ο Αλέκος Αλαβάνος, Επικεφαλής Σχεδίου Β, Σπύρος Σκαμνέλος Μέλος ΣΥΡΙΖΑ Άρτας και ο Σπύρος Πάικας, Δικηγόρος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ζίτσας. Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο δημοσιογράφος της ΕΡΑ Ιωαννίνων Σωτήρης Αργύρης.

 

Όπως ανέφερε ο κ. Πάικας η πρωτοβουλία είναι αποτέλεσμα ζυμώσεων για πάνω απο ένα έτος, ενώ "στην κίνησή μας δεν συμμετέχουν "λαμπερά" ονόματα, δηλαδή πρώην βουλευτές κ.α. Στόχος μας είναι συνθέσουμε και να δώσουμε λύσεις για τα σημερινά προβλήματα του χώρου στον οποίο ανήκουμε".

Τα μέλη της κίνησης στα Γιάννενα, εκτός του κ. Πάικα είναι: Νίκος Ζαρμπαλάς, Μαρίνα Κατσουλίδη, Έλενα Τζίμα και Ηλίας Τζιάλλας.

Οι άξονες...

Να σημειωθεί, πως η παράταξη γνωστοποίησε και τις θέσεις της για μια, όπως τονίζει, προοδευτική μεταβατική πολιτική εξόδου απο την κρίση". Μεταξύ των αξόνων αυτής της μεταβατικής πολιτικής είναι η αναδιοργάνωση και διαχείριση του δημοσίου χρέους με επιδιώξεις, αφενός τη ριζική μείωση του βάρους εξυπηρε΄τησης του χρέου και αφερέρου τη διαρήρηση της ικανότητας της χώρας να αντλεί κεφάλαια απο το εξωτερικό για τις ανάγκες της, η σταδιακή επίτευξη δημοσιονομικής εξισσορόπησης, η παραγωγική ανασυγκρότηση κ.α.