Παπαδοπουλος Super Markets
Μην αμελήσετε να φάτε στης Ιοκάστης! Εκτύπωση E-mail
Blogάροντας
Σύνταξη: Αποστόλης Τζελέτας   
Παρασκευή, 08 Μάιος 2015 19:14

1371429157.jpgΔεν είμαι από τους φανατικούς του θεάτρου, αλλά όποτε μου δίνεται η ευκαιρία, δε λέω όχι στο να παρακολουθήσω μια θεατρική παράσταση.

Και θεωρώ ότι έχω παρακολουθήσει αρκετές ώστε να μπορώ να έχω μία άποψη για το επίπεδό τους. Κριτικός θεάτρου, βέβαια, δεν έγινα, αλλά τουλάχιστον ξέρω τι μου αρέσει και τι δε μου αρέσει.
Και η παράσταση «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» που ανεβάζει το Θεατρικό Εργαστήρι «Έκφραση» μπορώ να πω χωρίς δεύτερη σκέψη ότι μου άρεσε. Μου άρεσε πολύ. Όπως και σε όλους όσοι την έχουν παρακολουθήσει και είχαμε την ευκαιρία να τη συζητήσουμε.
Δε θα μπω σε λεπτομέρειες για τους έξυπνους διαλόγους, τις εξαιρετικές ερμηνείες, το χαρούμενο σκηνικό, τα σκηνοθετικά ευρήματα κλπ κλπ. Πολλές φορές αυτά δε λένε και τίποτα, καθώς αποτελούν φράσεις κλισέ που αναπαράγονται σε δελτία τύπου και κριτικές.
Το ζητούμενο σε μία κωμωδία είναι το γέλιο. Και το γέλιο στη συγκεκριμένη παράσταση βγαίνει αβίαστα. Όχι ακούγοντας χοντροκομμένα αστεία σαν κι αυτά με τα οποία έχουμε συνηθίσει να γελάμε μπροστά στους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Το «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» έχει χιούμορ, ενίοτε πικρό, αλλά πάντως έξυπνο.
Τα όσα διαδραματίζονται δεν είναι μια αποτύπωση της καθημερινότητας μιας τυπικής οικογένειας, αλλά υπάρχουν στιγμές που σίγουρα κάτι θα μας θυμίσουν από τη δική μας οικογένεια, τις δικές μας σχέσεις.
Η παράσταση «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» παρουσιάζεται για έξι ακόμη παραστάσεις. Σήμερα Παρασκευή 8 και το Σαββατοκύριακο 9-10 Μαΐου και το επόμενο τριήμερο 15-17 Μαρτίου. Ανεπιφύλακτα, μην τη χάσετε. Και μην το αναβάλετε ή το αφήνετε στην τύχη. Σπεύστε να προαγοράσετε τα εισιτήριά σας, διαφορετικά θα μείνετε απέξω.
Το «θεατράκι» της «Έκφραση» στην οδό Κουντουριώτη 54 χωράει μόλις 60 άτομα. Θα λέγαμε πως είναι το μόνο μείον, αλλά ταυτόχρονα και ένα ακόμη συν στην παράσταση. Γιατί, η δυνατότητα να βρίσκεσαι σε απόσταση μιας ανάσας από τη σκηνή, σου δίνει τη μοναδική δυνατότητα να δεις την κάθε έκφραση των ηθοποιών, την κάθε σύσπαση του προσώπου τους, το κάθε τους βλέμμα. Κι εκεί κρύβεται συνήθως η διαφορά που κάνει μια παράσταση από απλά καλή, εξαιρετική.

Περισσότερα για την παράσταση διαβάστε εδώ