Παπαδοπουλος Super Markets
Θα μετρούν οι αποδείξεις σουπερ μάρκετ και βενζινάδικων Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 07 Μάρτιος 2014 12:39

693712512.jpgΣτο 100% της αξίας τους θα μετρούν για την εφορία οι αποδείξεις του 2014 από τα σούπερ μάρκετ και τα βενζινάδικα για μισθωτούς και συνταξιούχους σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη.
Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών ορίζεται ότι και κατά την τρέχουσα  χρήση οι αποδείξεις που απαιτείται να προσκομίσει ο φορολογούμενος από αγορές ειδών διατροφής και καυσίμων θα υπολογίζονται στο σύνολό τους.
Προκειμένου το ποσό μείωσης φόρου που προκύπτει με βάση την κλίμακα μισθωτών και συνταξιούχων να διατηρηθεί ακέραιο, ο φορολογούμενος απαιτείται να προσκομίσει αποδείξεις σε ποσοστό 10% του δηλούμενου και φορολογούμενου ατομικού εισοδήματος και μέχρι του ποσού των 10.500 ευρώ.
Το ποσό των αποδείξεων που προσκομίζονται γίνεται αποδεκτό μόνο εφόσον έχει περιληφθεί στην εμπρόθεσμη δήλωση, λογίζεται συνολικά και για τους δύο συζύγους και επιμερίζεται μεταξύ τους ανάλογα με το δηλούμενο και φορολογούμενο σύμφωνα με την κλίμακα ατομικό εισόδημα.
Οι αποδείξεις που προσκομίζονται πρέπει να αφορούν αγορές αγαθών και υπηρεσιών και συγκεκριμένα:
- Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά
- Αλκοολούχα ποτά και καπνός
- Ένδυση και υπόδηση
- Στέγαση (μόνο οι υπηρεσίες και τα είδη επισκευής και συντήρησης κατοικίας)
- Διαρκή αγαθά, είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες
- Μεταφορές (μόνο οι μεταφορές πραγμάτων, η συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτου/μοτοσυκλέτας, τα ανταλλακτικά, τα καύσιμα, τα λιπαντικά, το αντιψυκτικό και η μίσθωση ταξί)
- Αναψυχή, πολιτιστικές δραστηριότητες (δεν λαμβάνονται υπόψη οι εισφορές στη Δημόσια Τηλεόραση και σε συνδρομητικά κανάλια
- Εκπαίδευση (μόνο τα δίδακτρα φροντιστηρίων και ξένων γλωσσών)
- Ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια
- Αλλά αγαθά και υπηρεσίες (δεν λαμβάνονται υπόψη οι δαπάνες για κάθε είδους ασφάλιση).