Παπαδοπουλος Super Markets
ΑΡΤΑ: Ημερίδα για την διαχείριση αποβλήτων ηλεκτρονικού εξοπλισμού Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 06 Μάιος 2015 14:58

808692549.jpgΠραγματοποιήθηκε σήμερα στην Άρτα ημερίδα με θέμα την ορθή διαχείριση των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού, στο πλαίσιο του έργου LIFE INFOCYCLE.

Η ενημέρωση αφορούσε τις διαδικασίες διαχείρισης των ΑΗΗΕ, δηλαδή τη συλλογή, μεταφορά και επεξεργασία των παλιών ηλεκτρικών συσκευών προς ανακύκλωση.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αναλυτικά ήταν το περιβαλλοντικό πρόβλημα που δημιουργείται από τη μη ορθή διαχείριση των ΑΗΗΕ και οι σωστοί τρόποι διαχείρισής τους.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Δημήτρης Βαρέλης, εκπροσωπώντας τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας.

Ο Δήμος Αρταίων συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα της ανακύκλωσης συσκευασιών (πλαστικό, χαρτί, γυαλί και αλουμίνιο) και της ανακύκλωσης Αποβλήτων Ηλεκτρικού  και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ), με στοχευμένες δράσεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του προγράμματος και την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των δημοτών μας για τα οφέλη της ανακύκλωσης, τόσο για το δήμο όσο και για τον πλανήτη γενικότερα. "O Δήμος Αρταίων συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα ανακύκλωσης, με δράσεις που στοχεύουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του προγράμματος. Υλοποιούμε το πρόγραμμα Ανακύκλωσης συσκευασιών (πλαστικό, χαρτί, γυαλί και αλουμίνιο) και της ανακύκλωσης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) και άμεσος στόχος μας είναι και η διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή. Κάθε μήνα συγκεντρώνουμε 250 τόνους ανακυκλώσιμα υλικά που μεταφέρονται στο ΚΔΑΥ Ιωαννίνων, ενώ στόχος μας είναι να φτάσουμε τους 2.500 κάδους από τους 700 που γεμίζουμε σήμερα" ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.