Παπαδοπουλος Super Markets
Ο Β. Γαρδίκος για την Ημέρα της Γυναίκας Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 07 Μάρτιος 2014 10:48

4170883326.jpgΜε αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας αύριο 8 Μαρτίου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ζίτσας, επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Ζίτσας – Αυτοδιοικητική Ενότητα» Βασίλης Γαρδίκος συγχαίρει την κάθε μία γυναίκα ξεχωριστά, εκφράζοντας σεβασμό και ευγνωμοσύνη στην Ελληνίδα γυναίκα.
«Η 8η Μαρτίου είναι μια μέρα γιορτής, αλλά και τιμής για τις γυναίκες όλου του κόσμου, που διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους μετά από πολλούς και πολύχρονους αγώνες, για να κατοχυρώσουν την θέση τους μέσα στην κοινωνία.
Η βαθιά οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας πλήττει ιδιαίτερα τις γυναίκες και ακυρώνει θεμελιώδη δικαιώματά τους. Μέσα στη δίνη που αντιμετωπίζουμε, η γυναίκα καλείται να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις με τη δύναμη της ψυχής της και να αγωνιστεί για τα θεμελιώδη δικαιώματα της ίσης ευκαιρίας στην απασχόληση, στη μόρφωση, στη συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων αλλά και της στήριξης της μητρότητας.
Αναμφίβολα, ο ρόλος, η προσφορά και η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη εποχή είναι παράγοντες καθοριστικοί. Με την ευαισθησία και την μοναδική προσωπικότητα της συμβάλλει στην πρόοδο και στην συνέχεια της κοινωνίας μας, καθώς και στην διατήρηση των αρχών και αξιών της  οικογένειας. Είτε ως μητέρες, είτε ως σύζυγοι, είτε ως νοικοκυρές, είτε ως εργαζόμενες, οι γυναίκες δίνουν μια καθημερινή και ξεχωριστή μάχη στο στίβο της ζωής και χάρη στην προσφορά τους αποτελούν τα ισχυρά θεμέλια της δοκιμαζόμενης κοινωνίας μας.
Η γυναικεία συμμετοχή σ’ όλο το φάσμα της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής του τόπου είναι ουσιώδης ανάγκη, ουσιώδης όρος ανάπτυξης και προόδου αλλά και καίρια προϋπόθεση για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής δικαιοσύνης», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του.