Παπαδοπουλος Super Markets
Bye bye Internet Explorer Εκτύπωση E-mail
Τεχνολογία
Σύνταξη: Στέλλα Παπαθανασίου   
Σάββατο, 21 Μάρτιος 2015 10:24

261045304.jpgΤο τέλος του Internet Explorer, του προγράμματος περιήγησης που άλλοτε κυριαρχούσε στην αγορά με περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως, επιβεβαίωσε ο τεχνολογικός κολοσσός Microsoft. Τη θέση του θα πάρει, με σημαντικές τροποποιήσεις, ένα νέο πρόγραμμα που για την ώρα αποκαλείται Project Spartan.
Με τον Spartan (Σπαρτιάτης), η Microsoft προσπαθεί ουσιαστικά να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα περιήγησης που θα εξυπηρετεί ανθρώπους που ζουν την «ψηφιακή» τους ζωή σε πολλές έξυπνες συσκευές, κερδίζοντας μερίδιο στην κρίσιμη αγορά φορητών συσκευών, όπου ο Explorer είχε συντριβεί από ανταγωνιστικούς browsers.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Internet Explorer αποτελεί μέρος της ιστορίας του ίντερνετ, καθώς αποτελεί ένα από τα προγράμματα-σύμβολα της δεκαετίας του 1990, όταν το διαδίκτυο άρχισε σταδιακά να αναπτύσσεται ως μέσο ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και επικοινωνίας.
Η κυρίαρχη θέση του Internet Explorer στα τέλη της δεκαετίας του 1990 σφραγίστηκε από την απόφαση της Microsoft να προσφέρει το προϊόν δωρεάν με τα Windows, ώστε να αντιμετωπίσει την ανταγωνιστική εταιρεία Netscape. Η απόφαση αυτή, συμπτωματικά, αύξησε μαζικά και την προσβασιμότητα στο διαδίκτυο – με δεδομένη την ευρεία χρήση των Windows 95 και Windows 98 – δίνοντας ώθηση στη νέα εποχή.
Ας ελπίσουμε ότι το project Spartan θα μας ωθήσει και αυτό σε μια καινούργια εποχή όπως έκανε και ο Internet Explorer πριν κάποια χρόνια.