Παπαδοπουλος Super Markets
Πώς βγάζουν εκατομμύρια παίζοντας απλά βιντεοπαιχνίδια Εκτύπωση E-mail
Τεχνολογία
Σύνταξη: Στέλλα Παπαθανασίου   
Κυριακή, 15 Μάρτιος 2015 08:16

328496717.jpgΕάν η ιδέα του να βλέπεις άλλους ανθρώπους να παίζουν βιντεοπαιχνίδια, σας φαίνεται αφελής, τότε ίσως πρέπει να ρίξετε μια ματιά στους μισθούς των κορυφαίων παιχτών του ηλεκτρονικού αθλητισμού.
Ο Carlos Rodriguez Santiago ή Ocelot όπως είναι γνωστός στον ηλεκτρονικό αθλητικό κόσμο, είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες και ένα από τα μεγαλύτερα brands. Ξεκίνησε το πρωτάθλημα κερδίζοντας την καριέρα του σε ηλικία 16 ετών. Τώρα έχει πλέον συνταξιοδοτηθεί στην ηλικία των 24, μετά την απόκτηση περίπου 700.000 ευρώ το χρόνο, παίζοντας παιχνίδια!
Στα e-αθλητικά τουρνουά συμμετέχουν ομάδες που παίζουν μεταξύ τους δημοφιλή παιχνίδια όπως το «League of Legends» ή το «World of Warcraft», ενώ μανιώδεις οπαδοί σε όλο τον κόσμο το παρακολουθούν στο Διαδίκτυο. Την εταιρεία Twitch, την αγόρασε η Amazon έναντι 970 εκατομμυρίων δολαρίων. Είναι η πιο δημοφιλής ιστοσελίδα live game-streaming. Λέγεται ότι τον Ιούλιο περισσότεροι από 55 εκατομμύρια μοναδικοί επισκέπτες είδαν περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια λεπτά περιεχομένου, αποδεικνύοντας πόσο φανατικοί είναι οι χρήστες των e-sports.
«Το καλό είναι ότι έχουμε πιάσει την επικρατούσα τάση ήδη. Δεν είναι απλά παιδιά που παίζουν βιντεοπαιχνίδια, είναι το σύστημα γύρω από το κοινό και η παραγωγή περιεχομένου», δήλωσε ο Sebastien Radu, διευθύνων σύμβουλος της ισπανικής ESL, της εταιρίας που διοργανώνει κάποια από τα μεγαλύτερα τουρνουά ηλεκτρονικού αθλητισμού παγκοσμίως. Σε συνέντευξή του στο CNBC στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητής Τηλεφωνίας στη Βαρκελώνη, ο Radu είπε ότι μερικοί παίκτες μπορεί να κερδίσουν σχεδόν και 1 εκατ. δολάρια.
Πώς οι παίκτες βγάζουν χρήματα;
Οι τρεις κύριες πηγές εσόδων για έναν παίκτη είναι οι χορηγίες, το χρηματικό έπαθλο και οι μισθοί από τις ομάδες που ανήκουν. Γιγαντιαίες εταιρείες όπως η Intel έχουν επενδύσει και είναι χορηγοί του Intel Extreme Masters, του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στην Πολωνία που διεξάγεται την επόμενη εβδομάδα.
Αλλά δεν είναι όλα αίγλη και μεγάλες απολαβές. Ακριβώς όπως και σε πολλά αθλήματα, αν οι παίχτες δεν είναι στην καλύτερη φόρμα, το εισόδημά τους θα μπορούσε να μειωθεί κατά πολύ.
Το να παίζει κάποιος επαγγελματικά video games είναι μία πολύ σοβαρή δουλειά. Χρειάζεται εξάσκηση ωρών, ενώ κάποιοι καλωδιώνονται για να μελετάται η επίδραση των παιχνιδιών αυτών στον εγκέφαλο. Μάλιστα ακολουθούν και ειδική διατροφή με πολλά γεύματα, όπως κάνουν οι αθλητές, για να είναι υγιείς και να έχει καλύτερη απόδοση.
Τέλος, ο e-αθλητισμός έχει γίνει πολύ πιο επαγγελματικός ως προς την οργάνωσή του, είπε ο Radu και αν συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς, ακόμη και οι μέτριοι παίκτες θα αρχίσουν να κερδίζουν μεγάλους μισθούς.