Παπαδοπουλος Super Markets
Η οργή που δεν πρέπει να γυρίσει μπούμερανγκ Εκτύπωση E-mail
Blogάροντας
Πέμπτη, 05 Μάρτιος 2015 19:52

912309614.jpgΈχει καταστεί εμφανές, σαράντα ημέρες μετά τις εκλογές, ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει τις συμμαχίες που επιζητούσε προεκλογικά, ούτε φαίνεται πως μπορεί να τις αποκτήσει, τουλάχιστον στο άμεσο διάστημα.

Πριν κατηγορήσουν ορισμένοι τους «άτεγκτους» ξένους, το κυβερνητικό σχήμα οφείλει να κάνει την αυτοκριτική του. Τα αλλεπάλληλα «είπα-ξείπα», η πρωτοφανής (και ακόμη αγνώστου αποτελέσματος) τακτική διαπραγμάτευσης, μέσω βαρύγδουπων δηλώσεων, οι «κορώνες» για κόκκινο στις μεγάλες επενδύσεις και η γενικότερη αλλαγή του τρόπου διακυβέρνησης έχουν επηρεάσει το βηματισμό και την εικόνα της χώρας. Τόσο εκτός, όσο και εντός.

 

Η πλειοψηφία των πολιτών ορμώμενη από την οργή για τους προηγούμενους επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η οργή (η δίκαια οργή) δεν θα πρέπει τώρα να γυρίσει μπούμερανγκ στην Κυβέρνηση. Ο σκληρότερος κριτής της οφείλουν να είναι όσοι την επέλεξαν. Και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να εγκαταλείψουν την κοντόφθαλμη λογική της ικανοποίησης (ή αποκατάστασης όπως είναι της μόδας) των δικών τους συμφερόντων, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην επιτακτική ανάγκη για επαναφορά της ρευστότητας, την παραμονή στο ευρώ, την μείωση της ανεργίας και εν γένει την ομαλή πορεία της χώρας. Οφείλουν να δώσουν χρόνο στον ΣΥΡΙΖΑ να υλοποιήσει την πολιτική του σε όλα τα επίπεδα και να μην πιέζουν προς κάθε κατεύθυνση για τα δικά τους συμφέροντα.

Αλλά και η Κυβέρνηση οφείλει να το προσέξει αποκρυσταλλώνοντας τις προτεραιότητές της. Εάν δεν το κάνει, η ίδια οργή που την ανέβασε στην εξουσία είναι πολύ πιθανό να απειλήσει και την παραμονή της εκεί.