Παπαδοπουλος Super Markets
Μια Γιαννιώτισσα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιππασίας PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 17 Ιούνιος 2014 12:55

828964820.jpgΜια πραγματικά πολύ μεγάλη επιτυχία, σημείωσε μια Γιαννιώτισσα, η Έφη Κουτσάφτη, η οποία κατάφερε να προκριθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιππασίας που θα γίνει τον Αύγουστο στην Νορμανδία! Η Έφη Κουτσάφτη πέτυχε το ακατόρθωτο, αφού για πρώτη φορά αθλήτρια της ιππασίας που ζει στην Ελλάδα, και όχι στο εξωτερικό, όπως η Αθηνά Ωνάση, θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Η αθλήτρια από τα Γιάννενα θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην ιππική αντοχή, ενώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα την χώρα μας θα εκπροσωπήσει και η Αθηνά Ωνάση που θα αγωνιστεί στα εμπόδια.
Η πρόκριση της Έφης Κουτσάφτη επετεύχθη στον αγώνα Marche Endurance Lifestyle Numana – Road the Weg. Πρόκειται για έναν διεθνή αγώνα, με συμμετοχές αθλητών από τα Αραβικά Εμιράτα, την Πολωνία, την Ισπανία, το Κατάρ, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Αγγλία, την Γουατεμάλα, την Αργεντινή και την Γαλλία.
Η Γιαννιώτισσα αθλήτρια σε μια εξαιρετικά δύσκολη και τεχνική διαδρομή που διήρκησε γύρω στις 13 ώρες, με πολύ δύσκολα καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια όλης της μέρας, κατάφερε να διακριθεί.
Αρχικά είχαν δηλώσει συμμετοχή 28 αθλητές και αθλήτριες και από αυτούς ξεκίνησαν τελικά οι 20, με την Έφη Κουτσάφτη να τερματίζει στην 8η θέση, ενώ πολλοί αθλητές αποκλείστηκαν για διάφορους λόγους.
Η ίδια εξέφρασε τη χαρά της και την ικανοποίησή της για την σπουδαία διάκρισή της, καθώς είναι η πρώτη φορά που έλληνας αθλητής της ιππασίας, μόνιμος κάτοικος Ελλάδος, καταφέρνει να φτάσει στο επίπεδο αυτό. «Ελπίζω να πάνε όλα κατ’ ευχή και να έχω μια καλή εμφάνιση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα», δήλωσε η ίδια.