Παπαδοπουλος Super Markets
Με πλούσιο παρελθόν οι δύο ληστές των ΕΛ.ΤΑ Καναλακίου PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 17 Ιούνιος 2014 12:35

3691140124.jpgΣε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση για την υπόθεση της ληστείας του καταστήματος των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο Καναλάκι Πρέβεζας, μετά και τη σύλληψη του δεύτερου εκ των

δραστών χθες το μεσημέρι στο Πετούσι Παραμυθιάς. Από τα όσα έχουν προκύψει μέχρι στιγμής, και οι δύο Αλβανοί δράστες έχουν πλούσιο παρελθόν, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο Περιφερειακός Διευθυντής Ασφάλειας Ηπείρου Ανδρέας Παπιγκιώτης μιλώντας στον ΒΗΜΑ 90.1.
Ο Αλβανός που συνελήφθη λίγη ώρα μετά από τη στιγμή που εγκατέλειψε το αυτοκίνητο στη διασταύρωση προς Κληματιά, είχε καταδικαστεί για ληστεία στην Αθήνα. Πρόσφατα αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Άργους και είχε απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα έως το 2020, για να επιστρέψει όμως λάθρα στην Ελλάδα.
Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο, είχε λάβει τον Απρίλιο του 2014 εξαήμερη άδεια από τις φυλακές Γρεβενών όπου ήταν έγκλειστος για ληστείες, αλλά δεν επέστρεψε και ακολούθησε το δρόμο της παρανομίας. Το διάστημα αυτό ο 27χρονος φαίνεται να βαρύνεται και με άλλες αξιόποινες πράξεις.
Ο κ. Παπιγκιώτης συνεχάρη όλους όσοι συμμετείχαν στην επιχείρηση, σημειώνοντας πως αποκαταστάθηκε η ηρεμία στην περιοχή. «Το κύριο είναι ότι ανακουφίστηκε ο κόσμος. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους αστυνομικούς της διακλαδικής αυτής επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί και των τριών κλάδων, τάξης, αλλοδαπών και ασφάλειας. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα έρθουν στο φως», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τη σύλληψη των δραστών υπήρξε άμεση κινητοποίηση και συντονισμένη διακλαδική επιχείρηση, η οποία οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από δυνάμεις της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Ηπείρου, του Κλάδου Αλλοδαπών & Προστασίας Συνόρων και ειδικές αστυνομικές δυνάμεις της Ε.Κ.Α.Μ.
Επιπλέον, εξαιτίας της επικινδυνότητας των δραστών, από την πρώτη στιγμή, η όλη επιχείρηση υποστηρίχθηκε από αστυνομικούς σκύλους ιχνηλασίας και εξειδικευμένο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, όπως θερμικές κάμερες, διόπτρες νυχτερινής κατόπτευσης και ελικόπτερο της Αστυνομίας.
Στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, διερευνάται όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας των δραστών και η τυχόν συμμετοχή ή και συνδρομή τους και σε άλλες εγκληματικές πράξεις.